Reisdocumenten Turkije

Als je een e-visum voor Turkije wilt gaan aanvragen is het belangrijk te weten dat je moet beschikken over de juiste reisdocumenten. Zonder de goede reisdocumenten die ook nog eens lang genoeg geldig zijn, is het namelijk niet mogelijk om Turkije in te komen en is het ook niet mogelijk om een e-visum voor Turkije aan te vragen.

Welke reisdocumenten heb je nodig voor Turkije?

Als je naar Turkije wilt reizen heb je een geldig paspoort of ID kaart nodig. Voor het kunnen aanschaffen van het e-Paspoortvisum geldt dat dit reisdocument nog 60 dagen geldig is na aankomst in Turkije. Is dit niet het geval, dan kun je geen e-visum aanvragen en moet je zorgen dat je een nieuw reisdocument aanschaft bij je eigen gemeente. Denk er aan dat kinderen tegenwoordig ook een eigen paspoort moeten hebben. Wat ook belangrijk is om te weten is dat de douane in Turkije erg scherp controleert op de reisdocumenten en dat ook een paspoort met een kras of scheur niet meer geaccepteerd wordt en je het land dus niet inkomt. Het is dus heel belangrijk om je identiteitsbewijs voor vertrek dan ook heel erg goed na te kijken.

Naast het geldige paspoort of ID kaart, heb je dus ook een e-visum nodig voor Reisdocumenten Turkije. Omdat Turkije niet in de EU zit, ben je verplicht om officieel toestemming te vragen om het land in te mogen reizen. Hiervoor dien je dus een e-visum aan te vragen zodat de Turkse overheid weet dat jij in het land hebt verbleven. En ook hier geldt weer; voor alle reizigers die met je mee naar Turkije reizen moet je een apart e-visum aanvragen.

Hoe lang is het e-visum geldig?

Het e-visum is 180 dagen geldig vanaf het moment dat je de aankomstdatum laat ingaan. Binnen die 180 dagen mag je meerdere keren naar Turkije reizen. Als je dus een korte vakantie of zakenreis naar Turkije hebt gemaakt en je nog veel dagen overhebt, is het verstandig om je e-visum te bewaren en wellicht nog een keer te kunnen gebruiken om nog een keer af te reizen naar Turkije.
Weet echter wel, dat je op een visum voor Turkije, maximaal maar 90 dagen achter elkaar in Turkije mag verblijven. Wil je langer verblijven dan die 90 dagen dan kan je niet op een toeristenvisum afreizen naar Turkije. Dan moet je een verblijfsvergunning aanvragen bij de Turkse ambassade.